Relaxator-yoga

Balkefors Comfort (www.balkefors.se) är en individuellt gjuten sula med stöd i hålfot som korrigerar anatomiska avvikelser och är effektiv för att förebygga och behandla belastningsrelaterade problem i nedre extremitet, såsom fotproblem, hälsporre, knäproblem, höftrelaterade problem.

Det finns två erkända metoder att tillverka inlägg (fotbäddar) dels den belastade avgjutningen och den obelastade. Balkefors comfort arbetar efter metoden belastad avgjutning. Balkefors Comfort är ett system där användaren på ett enkelt sätt kan göra fotbäddar (inlägg) i en sluten kinetisk kedja (closed chain).  Gjutningen genomföres med hänsyn till knäleden och höftledens linjerade positioner, linjeringen sker genom att pressa knä och fotled utåt eller inåt till önskad position. Det formgjutna inlägget är funktionellt och mycket enkelt att arbeta med, det är anledningen till att så många människor har blivit ordinerad att använda  ortopediska fotbäddar från Balkefors Comfort.

Innan vi gör din sula analyseras din gång och hållning med fokus på fotens belastning. Vidare undersöks hur stor eller liten rörlighet du har i fotens leder och hur detta kan relateras till dina besvär. Analysen ligger sedan till grund för hur vi behandlar dig och ditt specifika problem. Foten placeras i optimalt anatomiskt läge på den uppvärmda sulan som sedan formas direkt efter din fot. Efter slipning och korrigering, uppbyggnad är sulan färdig att användas. Inläggen byggs upp på de ställen där DIN fot behöver mest stöd, vilket innebär att två inlägg kan se väldigt olika ut!

Du bör ta med dig flera par skor inför analysen. Skor som du använt länge ger viktiga ledtrådar till hur just du belastar foten då du går eller springer. Vidare är sulan mest effektiv då den placeras i en sko med en stabil hälkappa och snörning.

Pris per par inlägg: 1200:- inkl. undersökning, gjutning etc

 

Hälsobolaget i Karlshamn
Kungsgatan 66
374 38 Karlshamn

Telefon: 070-5310046
Mail: ann.halsobolaget@telia.com