Olivaloe

Skönhetsprodukter från Grekland

Vi har sedan sommaren 2016 ett avtal med vår Grekiska leverantör och är numera den enda återförsäljaren i hela Sverige av de fantastiska produkterna Olivaloe som finns representerade i 20 andra länder också.

Vi erbjuder förstklassiga produkter från Olivaloe utanför Chania. På Kreta har man i århundrade använd sig av olivoljan till olika ändamål och sedan många år tillbaka har Olivaloe tillverkat hälsoprodukter av just olivolja och Aloe Vera.

Idag kan vi erbjuda en hel serie med produkter, alla med ekologisk olivolja samt AloeVera och en rad örter, blommor från Kreta.

Vi har nu även tagit in Olivolja i 1 liters vackra plåtdunkar – en av de absolut bästa, finaste oljorna du kan få. Endast till försäljning hos oss! I dag har vi inte möjlighet att skicka dessa oljor utan säljs enbart för avhämtning i Karlshamn

Vi har öppet den fysiska butiken efter överenskommelse så ring gärna 0454-13600 om du vill handla eller bara kika eller lägg en order i webbshopen och hämta i butik eller få hemskickat, www.olivaloe.nu


En historia och tradition av olivolja

Det hela började av kärlek till den långa traditionen av olivolja som måste spåras genom tiderna och tar oss tillbaka till mystiska vägar för mytiska civilisationer i Medelhavsområdet. I antikens Grekland.

Förr använde idrottsmän rituellt gnuggande olivolja över sina kroppar. Välsignelse och rening erbjöds till gudar och mäktiga figurer. Odlingen spreds från den antika ön Minoan Kreta till Mesopotamien. Det var det mystiska skenet av olivolja som allmänt kallas ”” flytande guld ”.

Började som kosmetik

Även om de flesta människor är medvetna om att olivolja är ett viktigt kosttillskott med många näringsmässiga fördelar, så vet väldigt få att dess första användning var som en kosmetisk extraktion. Det är en utbredd uppfattning att forntida män upptäckte olivolja efter att ha trampat sina bara fötter på oliver, som hade tappats på marken.

Den olivolja som var på väg ut ur frukten var en uppfriskande lindring för deras trötta ben. Arkeologiska bevis kommer att bevisa detta med olivolja sedan början av Minoan tid då det ser ut att innehålla örter för medicinska ändamål.Det var också Hippokrates, förmodligen den mest framstående figur i historien om medicin, som rekommenderade olivolja för vissa sjukdomar, liksom för skrubbsår, musklers förnyelse och lugnande på torra hudpartier.
Som Olivoljeproduktion klassificeras Kreta i Medelhavsområdet att vara en av de mest traditionella representanter för Extra Virgin olivolja i livsmedelsmarknadens industri. Med hundratals familjeföretag, är olivolja en integrerad del av det dagliga livet.

Olivaloe

Den positiva responsen från varje hörn av världen som vår olivolja skickas till, tillsammans med begäran av ytterligare produkter som skulle härröra från den kretensiska jorden gradvis utvecklade idén om en ny satsning. Kvalitet olivolja, kvalitetsprodukt, kvalitet kosmetik.

OlivAloe skiljer sig från flera andra produkter på marknaden. Den första tanken var att hålla det ekologiskt. Den andra var dock att lägga till något speciellt, något med en motsvarande rik historia av bevisad forskning och välgörande egenskaper. Således Aloe Vera valdes. Mycket antioxidant, upplyftande, kylning och återfuktande, lämplig för solbränna och irriterad hud. Kombinationen var unik!!. Det finns många kosmetika med olivolja, många med aloevera men kombinationen av båda som ekologiska ingredienser var något unikt.

Olivaloe Skönhetsprodukter

Naturkosmetik med ekologisk olivolja och ekologiskt Aloe Vera. En unik kombination för din hud. Alla produkter är mineralolja, vaselin, propylenglykol, kisel och paraben fria. Kvalitetsprodukter, användarvänliga storlekar och förpackningar, följt av en vänlig prispolitik också. Produkter för en fullständig ansikte och kropp session följt av en unik bad & hårvårdsserie med filosofin att använda långa traditionella naturliga recept i högkvalitativa kosmetiska produkter.

Den inhemska marknaden – Grekland

På den inhemska marknaden finns vårt kosmetiska sortiment i flera butiker och skulle huvudsakligen sammanfattas i följande kategorier:

  • Organiska affärer som säljer ekologiska produkter i allmänhet, inklusive ekologiska livsmedel, örter, vin och kosmetika
  • spa-center
  • skönhetssalonger
  • Apotek och droghandel. Det är verkligen vanligt i Grekland för apoteken att sälja kosmetika som OTC (över disk) hudvårdsprodukter.
  • Kosmetiska och skönhetsprodukt återförsäljare.
  • Souvenirbutiker. Dessa butiker ofta arbetar på öarna, under turistperioden säljer lokala produktions varor.

Hälsobolaget i Karlshamn
Kungsgatan 66
374 38 Karlshamn

Telefon: 070-5310046
Mail: ann.halsobolaget@telia.com