Laserakupunktur

Laserakupunktur är en smärtfri och snabb behandling som behandlar samma besvär som akupunktur TCM men utan nålar. Laserakupunktur använder laser på utvalda akupunkturpunkter.

Hur många behandlingar behövs?
Har du haft dina besvär en längre tid kan en längre behandlingsperiod behövas.
Har du däremot ett akut problem kan det räcka med några få behandlingar. En normal behandlingsperiod är ofta cirka 10 behandlingar och sedan kan underhållsbehandlingar användas vid behov.

Vid första behandlingstillfället ställs en mängd frågor till dig om besvär och symptom för att få underlag till behandlingen. Hur länge har du haft besvären, vad gör det bättre, vad gör det sämre o s v. Målet är att hitta orsaken till besvären för att varje patient ska få en individuellt anpassad behandling. Detta är viktigt då samma sjukdomar och symptom kan ha olika orsaker enligt traditionell kinesisk medicin.

Gör laserakupunktur ont?
Laserakupunktur är smärtfri och laserljuset är ofarligt.

Finns det biverkningar i samband med akupunktur?
Akupunktur är en mycket säker behandlingsform med få biverkningar när det utförs efter säkra och stabila standarder. Vissa känner trötthet efter en behandling, vissa blir pigga.

Har du frågor under eller efter en behandling – tveka inte att fråga!

Går det att kombinera laserakupunktur med vanlig skolmedicin?
Ja, det går bra. När jag ställer diagnos behöver jag veta vilken behandling du går på och vilka mediciner du äter. Du ska aldrig sluta att ta dina mediciner utan din läkares inrådan när du börjar en ny behandling! Laserakupunktur kan användas som både alternativ till och komplement till annan behandling.

Vad behandlar jag inte?
Barn under 8 år, cancer, epilepsi, diabetes eller sjukdomar i samband med graviditet.

Med akupunktur TCM och laserakupunktur behandlas bland annat:
  • Nackspärr
  • Tennisarmbåge/Musarm
  • Migrän
  • Sömnstörning
  • Menstruations- och övergångsbesvär
  • Matsmältningsbesvär m m

Hälsobolaget i Karlshamn
Kungsgatan 66
374 38 Karlshamn

Telefon: 0454-13600
Mail: ann.halsobolaget@telia.com